Ko boste odprli najnovejšo številko revije Zdravi Recepti, vam bo zakrulilo po želodcu, tudi če je ta poln. Priznajte, iz nje je kar zavelo po zdravi, okusni in dišeči hrani. Po recepte smo se odpravili vse tja do Orienta, vendar se nikar ne ustrašite, da boste v njih našli kakšno sestavino, za katero niste slišali še nikoli.

Zdravi Recepti - april, maj 2018

Vse je moč dobiti na naših policah in ko boste enkrat zavihteli kuhalnico in zarožljali s posodami, bodo vaši najbližji očarani nad vašim mojstrstvom. Duh je ušel iz svetilke, bodo rekli! Spomladanske veganske poslastice bodo zadovoljile naše brbončice in poskrbele za občutek lahkotnosti, z vegetarijanskimi prigrizki pa boste navdušili morebitne goste ali si jih privoščili z kar sami ob gledanju televizije ali družinskem klepetu. Nobena pomlad ne sme miniti brez špargljev in tudi letošnja ni izjema, od juhe do krompirja z njimi, na nič nismo pozabili.

Za vse, ki ne uživajo živalskih virov beljakovin, so tu jedi z lečo, ki je ena izmed najboljših virov beljakovin. In če je na začetku revije zavel vonj po Orientu, vas bo na sredi pozdravil vonj po eni tudi pri nas priljubljeni kuhinji, to je mehiška kuhinja, od omake guacamole do chimichangas, prav nič ne manjka med recepti. Tu pa so že omlete z domišljijo in celo bolj zdrava hitra hrana. Drzne spodbujamo k eksperimentiranju v kuhinji, preproste ideje za lahek zelenjavni obrok pa so dobrodošle prav vsak dan.

  • Spomladanske veganske poslastice: solate, juhe in presni špageti
  • Zapeljive orientalske jedi: riž z ingverjem, pikantni tofu s suhimi marelicami, orientalski krompir s cvetačo
  • Hitri, dišeči in mamljivi: vegetarijanski prigrizki
  • Očistimo se s šparglji: sezona nabiranja se začne aprila in res bi bil greh, če jih ne bi bilo na naših krožnikih
  • Beljakovinski grižljajčki: recepti z lečo
  • Mehiška kuhinja: pestrost je povezana z velikostjo države in španskim vplivom
  • Omlete z domišljijo: z bučkami, različno zelenjavo ali s špinačo
  • Eksperimentiranje v kuhinji: zelenjavne jedi malce drugače
  • Radi imamo zelenjavo: zelenjavni kari z rozinami in indijskimi oreščki, avokadov kefir, zelenjavni lončki in še več.

Nova številka v prodaji od petka, 30. 3. 2018.

Revijo Zdravi Recepti najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.