Pripravite kuhalnice, svoj izvod revije Zdravi recepti in dobro voljo, potem pa se podajte na kulinarično popotovanje. Za vas smo tudi tokrat pripravili naravnost slastne brezmesne recepte, ki bodo poskrbeli za svežino v še zadnjih izdihljajih zime in prvih pomladnih tednih, ko boste že lahko nabrali nekaj divje hrane na travniku in v gozdu.

Zdravi recepti februar - marec 2018Brezgrešno

Privoščite si brezgrešne napitke, ki bodo uravnovesili telo in duha ter blagodejno delovali na vaše počutje. Eksperimentirajte in si namesto čaja ali kave privoščite nekaj drugačnega in poživljajočega, kot sta chai latte ali kokosovo čokoladno mleko. Za vse sladkosnede pa poskrbite z mangovim pudingom in skutino pito brez skute. Vse brezgrešne pregrehe  najdete v novi številki revije Zdravi recepti.

Veganski zalogajčki za nenapovedane obiske

Pričakujete družbo? Pripravite jim vegansko pojedino, ki se je bodo za vedno spominjali. V reviji Zdravi recepti smo za vas pripravili navdihujoče ideje, s katerimi boste zadovoljili še tako zahtevne brbončice. Predajte se okusom listnatih mafinčkov z zelenjavo, veganske kruhove štruce iz pečice, ratatouille s svežimi kruhki brez kvasa, pečeno cvetačo.

Veganski sladkorčki

Posladkajte si življenje z veganskimi slaščicami in se razvajajte z okusnim veganskim brownie tartom z malinami brez glutena, jabolčno pito  brez glutena in valentinovo torto z malinami. Prepustite se čistemu užitku.

Japonska kuhinja

Tokrat kulinarični potopis v reviji Zdravi recepti diši po Japonski. Japonska kulinarika je zgodba o posebni, izjemno prefinjeni in Zahodnjakom nepoznani filozofiji življenja. Skladnost in harmonija japonskega obeda sta neločljivo povezani s preprosto eleganco prostora in predmetov, kjer obed poteka. Vse je mirno in uravnoteženo. Japonska kuhinja je šele druga na svetu, takoj po francoski, ki jo je UNESCO uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Odločitev zaščititi japonsko tradicionalno kuhinjo, imenovano vašoku, so sprejeli, ker hitra hrana in zahodne jedi vse bolj izpodrivajo kulinarično kulturno dediščino dežele vzhajajočega sonca. Čeprav Japonska slovi predvsem po sušiju, svojem najuspešnejšem in najbolj poznanem kulinaričnem izvoznem artiklu, ima država širok repertoar tradicionalnih jedi in to niso samo surove ribe. Preizkusite tradicionalne japonske recepte in japonske okuse pripeljite kar v svoj dom. Pozabavajte se s pripravo juhe miso, vegetarijanskega sušija, zelenjavne tempure in ostalih odličnih jedi.

O stiliranju hrane s Sabino Penšek

Poklic stilista hrane postaja vedno bolj prepoznaven tudi pri nas, v tujini pa je že dolgo uveljavljen poklic. Stilisti hrane so tisti, ki poskrbijo, da se nam ob fotografijah hrane pocedijo sline, za tem pa je ogromno dela in poznavanja hrane. Stilist hrane mora hrano in njene lastnosti poznati namreč še bolje kot kuhar. Sabina Penšek je ena izmed naših najbolj prepoznavnih stilistk hrane, ki je sodelovala tudi z večjimi svetovnimi podjetji.

Avokadova slastna pojedina

Brez avokada ne moremo in zato kakšen recept z avokadom vedno prav pride. Razveselite sebe in svoje najdražje z avokadovim čokoladnim pudingom, mafini in kremo z oreščki.

Divja hrana na našem krožniku

Travniki in gozdovi bodo kmalu posejani z užitnimi rastlinicami, iz katerih si lahko pripravimo poživljajoče in okusno doživetje na krožniku. Pripravite njoke iz kopriv, pico iz regrata in čemaža ter slastne cmočke iz čemaža.

Vitaminski namazi in krepke solate

Da vas v posteljo ne bodo položili neželeni prehladi, morate za krepitev imunskega sistema poskrbeti tudi s prehrano. Zajtrk začnite z odličnimi namazi, ki kar kipijo od vitaminov, za večerjo pa se okrepite z malo drugačnimi solatami.

Nova številka v prodaji od torka, 30. 1. 2018.

Revijo Zdravi Recepti najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.