Spet prihaja tisti čas v letu, ko z veseljem vihtimo kuhalnice, odpiramo pečice, iz katerih se vije omamen vonj po svežih božičnih piškotkih, in hitimo z zavijanjem drobnih daril, ki pričarajo nasmeh na obraz naših najdražjih. Naj se tokrat vaša praznična miza za spremembo šibi pod težo zdravja. V reviji Zdravi recepti smo za vas pripravili zvrhano košaro zdravih brezmesnih receptov, ki bodo poskrbeli za praznično vzdušje. Nadenite si najljubši predpasnik in s pomočjo zbirke Zdravih receptov zakuhajte zadovoljstvo svojim brbončicam, hkrati pa poskrbite tudi za dobro počutje. 

Revija Zdravi Recepti - december 2017

Veganska praznična miza

V reviji Zdravi recepti najdete ideje za vegansko različico novoletnih jedi. Pripravite si vegansko štruco v ohrovtu ali pa čičerkino štruco in zeliščni hasselback krompirček in prekosite sami sebe.

Ajurvedska praznična pojedina

Za vse, ki se navdušujete nad ajurvedo, smo zbrali ajurvedske recepte, ki jih lahko preizkusite in uživate v njihovih tradicionalnih okusih.  Recepte za Doklo (Parjen dal in jogurt), Matar alu Tarkari (zelenjavna enolončnica s sirom), Khir (sladki riž) in Narijal Čaval (riž s kokosom) je pripravil Mitja Bitenc,  kuhar vedske kuhinje, direktor in vodja vegetarijanske restavracije Radha Govinda.

Pogovor z Jeleno Dimitrijević, certificirano nutricionistko za rastlinsko prehrano:

Z Jeleno Dimitrijević, ki svoje poslanstvo vidi v ozaveščanju ljudi o zdravem in sočutnem načinu življenja, smo se pogovarjali o vsem, kar bi moral vedeti tisti, ki se odloči, da bo svoj krožnik napolnil izključno z rastlinsko prehrano. Podala nam je tudi nekaj uporabnih nasvetov, kako se prehranjevati v prazničnem času in s čim si lahko pomagamo popraviti škodo, če smo vseeno preveč grešili…

Praznične veganske sladice

Za bralce revije Zdravi recepti smo pripravili kar 10 strani z veganskimi recepti za praznične piškotke, potice in ostale sladice. Nikar ne zamudite odlične čokoladno pomarančne torte,  brezgrešnih trikotnih piškotkov,  veganskih makovih rogljičev in prazničnih piškotkov brez glutena.  Zagotovo se ne boste mogli upreti kokosovi poti s čokoladnim testom, ki v sebi skriva prav posebno sestavino; kralja zime – ingver, seveda. 

Praznična miza, obložena s francoskimi specialitetami

Mešanica različnih podnebnih razmer, francoske družbene razslojenosti v preteklih stoletjih in geografske raznolikosti so pustile pečat in odnos do hrane. Ne zamudite receptov za  odlične francoske brezmesne jedi, ki bodo popestrile vaš jedilnik za silvestrovo ali pa kar vsak dan. Pripravite Ratatouille, krompirček Dauphine, sirov sufle, zelenjavni quiche, francosko čebulno juho in se pregrešite s tradicionalnim francoskim božičnim deblom.

Za kosilo ali večerjo

V reviji Zdravi recepti najdete tudi praktične, hranljive a še vedno preproste veganske recepte, ki jih lahko pripravite za kosilo ali večerjo. Zapeljite omizje s koruznimi žganci s šitakami tamari in kodrolistnim ohrovtom, njoki iz sladkega krompirja z zelenim pestom, solato iz zimskega zelja ali aromatično juho iz romanesco cvetače.

Nova številka v prodaji od četrtka, 30. 11. 2017.

Revijo Zdravi Recepti najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.