Jesensko vreme prinaša tudi barvite jesenske plodove, ki v sebi poleg hranilne vrednosti skrivajo tudi zdravilno moč in blagodejno delujejo na naše telo, v dišečem obroku pa tudi na dušo. Da boste lahko čim bolj kreativno uporabili košare polne buč, kostanja, jabolk in gob, ne zamudite nove jesenske izdaje revije Zdravi recepti, kjer na vas čaka obilica vabljivih zdravih brezmesnih receptov.

Revija Zdravi recepti oktober 2017

Naj zadiši po jeseni

Buče lahko uživamo na tisoč in en način, saj  dopuščajo ogromno prostora za uporabo domišljije v kuhinji. Če radi eksperimentirate s kuhalnico, nikakor ne zamudite receptov za zapeljivo bučno juho, bučno rižoto, bučno omleto, tortilije in malce drugačno bučo.

Pripravili smo tudi za recepte, ki bodo poskrbeli, da se ne boste mogli upreti kostanju. Za kosilo lahko jesenski gozdni zaklad uporabite tako, da pripravite testenine s kostanjevim pestom in gobami ali kostanjevo vegansko juho, posladkate pa se s palačinkami s kostanjevo kremo, jabolki in karamelom, bolj pogumni pa lahko pripravite veganski kostanjev sladoled s cimetovim prelivom.

Jabolka so verjetno eno izmed najbolj podcenjenih, a izjemno zdravih  jesenskih plodov, zato smo za vas pripravili recepte, ki vas bodo prepričali, da jabolka nikakor niso dolgočasna, ampak odlična popestritev vašega jedilnika. Pripravite zdrave jabolčne napihnjenčke, presno jabolčno pito ali cimetov kruh z jabolki in orehi in uživajte v jesenskih okusih.

Babičini recepti v veganski preobleki

Ker z jesenjo prihajajo bolj mrzli dnevi, ko se z veseljem pogrejemo z babičini tradicionalnimi jedmi, nismo pozabili na nekatere klasične recepte, ki smo jih preoblekli v veganske različice. Pripravite si vegansko kislo zelje z matevžem, obaro z ajdovimi žganci, rdeče zelje z mlinci in dišečo krompirjevo musako.

Veganski kozarčki zdravja

Hrana je lahko tudi naš zaveznik pri krepitvi imunskega sistema pred prihajajočo zimo. Pozabavajmo se s pisanimi jesenskimi plodovi in njihove hranilne snovi in vitamine ujemimo v kozarec. Naučite se, kako pripraviti veganske kutinove naravne bombone, figov džem z rožiči, zdravilno marmelado iz bezgovih jagod in slivov čatni.

Kulinarični potopis: sončna sicilijanska kuhinja

Čeprav je tu jesen, lahko sonce v svoji  kuhinji še vedno pričarate s sicilijanskimi recepti, ki vas bodo ponesli nazaj v poletje. Sicilijanska kuhinja velja za kuhinjo bogov, je ena izmed najstarejših in najbolj raznolikih v Italiji, zato so sicilijanske jedi zaradi fuzije okusov erotična izkušnja za brbončice.  Pripravite najbolj znane sicilijanske testenine, imenovane po operi Norma slavnega Bellinija, ali pa katero izmed drugih  klasik – sicilijansko caponato, ocvrte jajčevce, špagete z bučkinimi cvetovi ali pa pomarančno solato, ki vam bo s svojo svežino šla zagotovo v slast.

Kamala Katerina Gjorgjievska: V življenju iščemo okus, ne pa kosa mesa

Kamala je znana kot veganska chefinja s tisoč in eno idejo, kako iz nekaj zapuščenih sestavin, ki jih najdete v kotu kuhinjske omare ali hladilnika, ustvariti izjemno kulinarično doživetje. V trenutku, ko je postala veganka, je postala bolj sočutna do ljudi in do sebe: »Ko začutiš ljubezen in sočutje, potem sprememba na krožniku ni pomembna. Lačni hrane ne bomo nikoli, lačni ljubezni smo pa že dolgo.« S svojim delom želi spodbuditi ljudi, da razmišljajo s svojo glavo, saj bodo tako vedno znova uživali v okusu lastne ustvarjalnosti. Zaupala pa nam je seveda tudi nekaj svojih receptov.

 

Ne zamudite nove številke revije Zdravi Recepti!