Revija Zdravi Recepti vam tokrat prinaša poletje na krožniku. Preizkusite veganske in vegetarijanske jedi, ki dišijo po Sredozemlju ter se osvežite z zdravimi brezalkoholnimi koktajli z malo kalorijami in ledeno dobrimi sladicami z nizko vrednostjo ogljikovih hidratov.

Revija Zdravi Recepti – številka 5, julij 2017

Slastni, zdravi in nekoliko drugačni recepti

Tako se boste lahko po veganski čičerkini omleti, veganski pici iz polnozrnatega testa, ocvrtih algah in pečeni cvetači s hruškami in arašidi osvežili z rožnato ingverjevo ali rožmarinovo limonado. Uživajte v zelenjavnih poletnih kosilih malo drugače in si pripravite pečen brokoli s paradižnikom in mocarelo, testenine z ohrovtovim pestom in koromačem na žaru in krompirjevih kolačkih s sušenimi paradižniki. Vse ljubitelje avokada čakajo jedi z avokadom, ki so prava eksplozija okusov, ljubitelje solat pa malo drugačne  sočne solate, ki bodo vročemu poletju vdahnile nekaj svežine.

Priljubljene slaščice v zdravih izvedbah

Svojim brbončicam privoščite sladko a tudi zdravo poletje. Pripravite si veganske palačinke s sladoledom in smetano, LCHF ledeno čokoladno torto in ledene rezine brez moke in sladkorja, ki se kar stopijo v ustih.

Brezčasni okusi turške kuhinje

V junijski številki revije Zdravi recepti se skriva tudi kulinarični potep po Turčiji in vegetarijanske različice njihovih najbolj priljubljenih jedi. Po mnenju mnogih spada med najboljše in najbolj znane kuhinje sveta, v kateri prevladuje ljubezen. In nikakor ni znana samo po mesu na žaru, kebabu, bureku in baklavi. Tako lahko pripravite znamenitega Imama, ki je padel v nezavest (polnjeni jajčevci), merdžimek čorbo  (juha iz rdeče leče), bulgur pilaf (bulgur z zelenjavo) in celo japrak dolmo (polnjeni listi vinske trte).

Pogovor z bio vegansko mojstrico kuhanja

Obiskali smo tudi Matejo Ulaga, bio vegansko mojstrico v kuhinji in priznano ustvarjalko bio veganskih dobrot, ki gostom postreže s čistim gurmanskim užitkom. Čeprav njene stranke večinoma sploh niso vegani, jedo njena kosila predvsem zato, ker so okusna in se po njih počutijo dobro. Opaža, da so ljudje začeli verjeti v bio in veganstvo, za naše bralce pa je pripravila slastne bioveganske recepte. Tako si lahko za energije polno jutro privoščite domačo sadno granolo in sok, ki bo pričaral naravno zapeljive ustnice,  se za kosilo okrepite z ajdovo kašo z zelenjavo in se posladkate z lahko poletno sladico.

Poletni obroki »na hitro«

Za ležerne poletne dni, ko nimate časa ali prevelikega apetita, pa smo za vas pripravili tudi ideje za hitre in zdrave grižljajčke. Privoščite si italijanske palačinke s špinačo in mocarelo ali pa se razvajajte s palačinkami s sirom in bučkami, če pa ste bolj za drzne okuse  uživajte v gratiniranem tropskem sadju s sirom.

Ne zamudite nove številke revije Zdravi Recepti!

V poletnih mesecih revijo ZDRAVI RECEPTI najdete tudi na bolje založenih in turističnih prodajnih mestih na Hrvaškem.