
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 10 minut
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 1659 kJ/396 kcal
- Serving Size: 4 osebe
Zimska solata s pečeno bučo in čičeriko
Zimska solata s pečeno bučo in čičeriko je zdrava in krepka solata, ki je brez težav lahko samostojna jed. Če vam je všeč okus buče hokaido, jo morate preizkusiti, saj bo v zimskih mesecih poskrbela tudi za dobro obrambo našega telesa pred bacili.
Sestavine
- hokaido buča - 400 g
- sol
- poper - sveže mleti
- mešanica provansalskih začimb - 1 žlička
- sladka paprika v prahu - 1 žlica
- olivno olje - 2 žlici
- čičerika - 100 g, kuhane
- rukola - 150 g
- sušeni paradižniki - 50 g
- Preliv:
- olivno olje - 100 ml
- gorčica - 1 žlica (grobozrnate)
- agavin sirup - 1 žlica
- sol
Navodila za pripravo
- Bučo razrežite na pol, odstranite semena in jo narežite na kocke. Dodajte sol, poper, mešanico provansalskih začimb, sladko papriko v prahu in olje. Pecite približno 10 minut pri temperaturi 200 °C.
- Buči dodajte čičeriko, premešajte in položite nazaj v pečico za še približno 10 minut. Medtem operite rukolo in nasekljajte suhe paradižnike.
- Zmešajte sestavine za preliv, ki ga nato prelijte po rukoli in paradižnikih. Na koncu dodajte še popečeno bučo in čičeriko ter postrezite.