
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 15 minut
- Čas kuhanja: 1h 30 min
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 1907 kJ/456 kcal
- Serving Size: 4 osebe
Zelenjavni golaž s čičeriko in krompirjem
Ste že poskusili zelenjavni golaž s čičeriko in krompirjem? Zelo dobro vam bo teknil s kosom domačega, sveže pečenega kruha.
Sestavine
- čičerika - 200 g
- sol - po okusu
- čebula - 3
- česen - 4 stroki
- kumina - 1 žlička
- olivno olje - 3 žlice
- sladka rdeča paprika - 1 žlica
- paradižnikova mezga - 2 žlici
- krompir - 4 veliki
- korenje - 2 večja
- zelena - 1/4
- čili - 1
- lovor - 2 lista
- mlada čebula - 2
- poper - po okusu
Navodila za pripravo
- Čičerko čez noč namočite v hladni vodi. Naslednji dan jo precedite in skuhajte v sveži vodi. Posolite jo pred koncem vrenja. Odcedite jo, vodo od kuhanja pa shranite za kasneje.
- Olupite čebulo in česen ter ju sesekljite. Popražite ju skupaj s kumino na olju v ponvi, da malo porjavi. Dodamo papriko in paradižnikovo mezgo. Vsemu skupaj dodamo še 600ml vode, v kateri smo prej kuhali čičeriko in zavremo.
- Plupite in narežite krompir in korenje na majhne kose oz. kolobarje. Stresite jih v omako v ponvi. Dodajte sesekljan čili (lahko uporabimo tudi čili v prahu) in lovorjev list.
- Zelenjavo podušite na nizkem ognju. Ko je že skoraj mehka, dodajte čičeriko in narezano mlado čebulo. Golaž kuhajte še nekaj minut, začinite ga s soljo in poprom ter odstavite iz plamena.