
- Količina: 2 osebi
- Čas priprave: 30 minut
- Čas kuhanja: 1h 30 min
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 2 osebi
Veganski golaž s polento
Ste že poskusili narediti veganski golaž s polento? Tako je okusen, da sploh ne boste opazili, da v njem ni mesa in ga tudi ne boste pogrešali.
Sestavine
- sojini koščki - 100 g
- čebula - 2 večji
- česen - 2 stroka
- paradižnikov koncentrat - 2 jedilni žlici
- mleta paprika - 1 čajna žlička
- voda - 2 dcl
- rdeče vino - 1 dcl
- lovorov list - 1
- sol - po okusu
- čili v prahu - po okusu
- olivno olje
- polenta - 1 skodelica (skuhamo jo na rastlinskem mleku)
Navodila za pripravo
- Sojine koščke namočimo v večji količini vrele vode, ki ji po želji lahko dodamo sol, žličko jušne osnove ali sojino omako, da se zmehčajo in nabreknejo.
- Na olivnem olju dlje časa pražimo sesekljano čebulo, da porjavi. Čebuli dodamo odcejene sojine koščke in vse skupaj premešamo.
- Dodamo paradižnikov koncentrat, mleto papriko, sol, čili, lovorov list in zalijemo z 2 dcl vode. Količino vode prilagajamo lastnemu okusu in glede na željo po gostoti golaža.
- Golaž kuhamo od pol do ene ure, dlje ko se kuha, bolj povezani so okusi. Vmes dodamo sesekljan česen, na koncu pa še 1 dcl rdečega vina za žlahtno aromo in izbran okus. Golaž postrežemo s polento, ki smo jo pripravili na rastlinskem mleku.
Alergeni
Add to Favourites