
- Količina: za pekač velikosti 22 krat 30 cm
- Čas priprave: 50 minut
- Čas kuhanja: 40 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: za pekač velikosti 22 krat 30 cm
Brezgrešne veganske žerbo kocke
Recept za okusne žerbo kocke, okusno in sočno pecivo, ki jih poznamo tudi pod imeni žarbo in žerlo kocke. Tokrat v veganski izvedbi.
Sestavine
- Sestavine za testo
- polnovredna kamutova moka - 400 g
- kokosovo olje - 18 g
- riževo mleko - 3 dcl
- pecilni prašek iz vinskega kamna - 10 g
- soda bikarbona - 1/2 čajne žličke
- Sestavine za orehov nadev
- mleti orehi - 300 g
- datlji - 300 g
- domača marelična marmelada - 2 dcl
- Sestavine za čokoladni preliv
- presni kakav v prahu - 55 g
- riževo mleko - 1 dcl
- kokosovo olje - 5 g
- kokosov sladkor - 2–3 (po želji)
Navodila za pripravo
- Zamesimo testo za žerbo in ga razdelimo na štiri enake dele, ki jih razvaljamo na velikost pekača.
- Za orehov nadev namočimo datlje v topli vodi za vsaj 10 minut (vode naj bo ravno toliko, da prekrije datlje), nato jih z mešalnikom ali blenderjem zmeljemo v datljevo pasto.
- Pekač namastimo s kokosovim oljem ali obložimo s papirjem za peko, nanj položimo prvo plast razvaljanega testa. Testo najprej namažemo z nekaj marelične marmelade, nato s tretjino datljeve paste in posujemo še s tretjino orehov. Na vrh položimo drugo plast testa in postopek ponovimo dvakrat, zaključimo s plastjo testa. Postavimo v pečico in pečemo pri 190 stopinjah Celzija približno 35 minut.
- Pečenega pustimo, da se ohladi, vmes pripravimo čokoladni preliv. Segrejemo riževo mleko in dodamo kakav, kokosovo olje ter po želji še kokosov sladkor. Prelijemo čez ohlajeno pecivo in počakamo, da se čokolada strdi, nato ga lahko narežemo.
Alergeni
Add to Favourites