
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 40 minut
- Čas kuhanja: 20 minut
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 3980 kJ/951 kcal
- Serving Size: 4 osebe
Tiramisu - najbolj priljubljena italijanska sladica
Tiramisu je priljubljena italijanska sladica iz sveže kuhane kave, v katere namočimo piškote ali testo, na katero dodamo okusno kremo iz mascarpona.
Sestavine
- jajca - 5
- sladkor - 100 g
- navadna moka - 100 g
- pecilni prašek - 1/2 vrečke
- KREMA
- instant kava - 250 ml
- mandljev liker - 3 žlice
- jajca - 5
- sladkor v prahu - 150 g
- maskarpone - 300 g
- kakav - za posip
Navodila za pripravo
- Ločite rumenjake in beljake. Najprej zmešajte rumenjake s sladkorjem. Iz beljakov naredimo sneg in nato vanj vmešamo rumenjake. Na koncu vmešajte še moko in pecilni prašek. Nanesite mešanico v tankem sloju na pekač, ki je obložen s papirjem za peko. Pečemo v predgreti pečici pri 180 ° C 15-20 minut. Pustite, da se ohladi.
- Pripravite 250 ml močne kave. Ko se ohladi, dodamo eno žlico likerja. Ponovno ločite rumenjake in beljake. Najprej zmešajte in stepite beljake s sladkorjem v sneg. V rumenjake dodajte sladkor v prahu in mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi. Na koncu dodajte 300 g maskarpona, ne stepajte. Dodajte preostanek mandljevega likerja in nežno združite s snegom.
- Pokrijte dno modela ali pekača s plastjo testa. Enakomerno ga naškropite s hladno kavo. Nanj nanesite plast kreme mascarpone in nanjo položite drugo plast testa. Zopet testo namočimo s preostankom kave. Zadnja plast je zopet okusna krema. Izravnajte površino in potresite s kakavom.
Alergeni
Add to Favourites