
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 20 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 2
Testenine z zelišči in pinjolami
Testenine z zelišči in pinjolami nas bodo dodobra nasitile in s svojimi okusi popeljale v mediteranske kraje.
Sestavine
- testenine - 500 g (rezanci)
- krušne drobtine - 4 žlice
- peteršilj - majhen šop, sveži
- origano - šopek svežega
- drobnjak - majhen šop
- olivno olje - 125 ml
- česen - 3 stroki
- pinjole - 60 g
- parmezan - 60 g
- sol
Navodila za pripravo
- Skuhamo testenine. Sesekljamo zelišča in jih vmešamo v drobtine.
- Segrejemo 3 žlice olja, dodamo nasekljan česen, pinjole, drobtine z zelišči in sol.
- Pražimo 5 minut, dokler se drobtine ne obarvajo rjavo.
- Odstranimo ponev z ognja, dodamo testenine ter jih premešamo s preostalim oljem in zeliščnimi drobtinami. Potresemo z naribanim parmezanom.
Alergeni
Add to Favourites