
- Količina: 1 pica
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 30 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 1 pica
Spomladanska pica s čemažem in regratom
Spomladanska pica s čemažem in regratom je prav takšna jed, ki je bila osnova za nastanek pic, saj bomo uporabili lokalne in sezonske sestavine zanjo. Pico lahko obložite ali okrasite s paradižniki ali kakšno drugo zelenjavo.
Sestavine
- testo za pico - 1 kos
- jajce - 2
- skuta - 200 g
- sol - ščep
- kisla smetana - 2 žlici
- čemaž - šopek
- regrat - pest
Navodila za pripravo
- Pripravimo testo za pico po svojem najljubšem receptu. Nadev iz čemaža pripravimo tako, da zmešamo 2 jajci, 200 g skute, sol, sladko/kislo smetano in čemaž.
- Ko testo vzhaja, ga položimo na pekač in naredimo zavihke, da testo ne izteče.
- Vlijemo nadev iz skute in pečemo pri 200 stopinjah Celzija 30 minut.
- Pustimo, da se malo ohladi, in nanj položimo regrat, ki ga lahko zabelimo z malo bučnega olja.