
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 20 minut
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 2873 kJ/686 kcal
- Serving Size: 4 osebe
Špinačni njoki z žajbljem
Odlični veganski špinačni njoki z žajbljem pričarajo mediteranski pridih in spomine na morje na okusnem domačem krožniku.
Sestavine
- špinače - 500 g
- mehak kruh ali toast - 300 g
- ovseno mleko - 100 ml
- čebula - 1
- česen - 3 stroki
- čičerikina voda - 3 žlice
- veganski parmezan - 50 g
- moka - 50 g
- sol
- črni poper - mleti
- olivno olje - 6 žlic
- žajbelj - 10 listov
Navodila za pripravo
- Operite špinačo. Odstranite kruhovo skorjico in narežite sredico na kocke, ki jih stresite v skledo in prelijte s toplim ovsenim mlekom.
- Olupite in nasekljajte čebulo ter česen. V ponvi segrejte 1 žlico olja, dodajte česen in čebulo ter ju pražite, dokler čebula ne postekleni.
- Dodajte špinačo in pražite, da izhlapi vsa voda, nato mešanico spasirajte v kuhinjskem mešalniku.
- Špinačni mešanici dodajte čičerikino vodo, kocke kruha, moko in polovico veganskega parmezana, ki ste ga pred tem naribali. Začinite s soljo in poprom ter premešajte.
- V ponvi segrejte dodatno žlico olja. S pomočjo žlice oblikujte majhne njoke, ki jih nato popecite z obeh strani.
- Žajbelj narežite na majhne koščke, ki jih na kratko popražite na žlici olja, ki vam je še ostala. Njoke nato potresite z žajbljem in jih postrezite s preostankom veganskega parmezana.