
- Količina: 1 pita
- Čas priprave: 60 minut
- Čas kuhanja: 40 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 1 pita
Slana pita s hruškami
Če imate zalogo svežih ali vloženih hrušk, potem si lahko pripravite slano pita s hruškami, ki vas bo presenetila svojim okusom in lepo zapečeno skorjico.
Sestavine
- TESTO
- moka - 250 g
- maslo - 125 g
- mrzla voda - 4 žlice
- rumenjak - 1
- pecilni prašek - 1 žlička
- NADEV
- sir z modro plesnijo - 200 g
- kremni sirček - 120 g
- jajca - 2 + 1 beljak
- smetana za kuhanje - 80 ml
- črni poper - mleti
- hruške - 2-3
Navodila za pripravo
- Iz moke, zmehčanega masla, vode, rumenjaka in pecilnega praška zamesimo testo in pustimo, da počiva 30 minut.
- Na papirju za peko ga okroglo razvaljamo in skupaj s papirjem položimo v okrogel pekač za pite. Odstranimo testo, ki visi čez rob.
- Naribamo sir in ga zmešamo s kremnim sirčkom, jajcema, beljakom in smetano ter začinimo s poprom. Nadev vlijemo v pekač.
- Hruške izkoščičimo in narežemo na rezine. Zložimo jih na testo. Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija in pečemo 30–40 minut. Malce ohladimo in postrežemo.