
- Količina: 8 kosov
- Čas priprave: 50 minut
- Čas kuhanja: 40 minut
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 2892 kJ/691 kcal
- Serving Size: 8 kosov
Puhaste jabolčne rezine brez glutena
Želite pripraviti sladico brez glutena? Preizkusite puhaste jabolčne rezine, ki se kar stopijo v ustih in se jih bodo razveselili tudi tisti bolj izbirčni.
Sestavine
- TESTO:
- moka brez glutena - 450 g
- pecilni prašek - 1 žlica
- sladkor - 150 g
- maslo - 250 g + nekaj za namastitev pekača
- rumenjaki - 4
- sladkor v prahu - za posip
- NADEV:
- jabolka - 1 kg
- sok limone - 1 limone
- cimet - 1/2 žlice
- vaniljeva aroma - 1 žlička
- sladkor - 30 g (po želji)
- sneg iz beljakov - 4 beljaki, 100 g sladkorja, sol
Navodila za pripravo
- Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in sladkorjem v prahu, dodamo koščke masla in rumenjake. Zamesimo testo, ga pokrijemo s prozorno folijo za shranjevanje živil in postavimo v hladilnik.
- Pripravimo nadev: jabolka olupimo, izkoščičimo in narežemo na rezine. Stresemo jih v skledo, prelijemo z limoninim sokom, začinimo s cimetom in vaniljevo aromo ter po želji dodamo še sladkor.
- Vzamemo 2/3 testa, 1/3 damo v zamrzovalnik. Pekač obložimo s pomaščenim papirjem za peko in nanj položimo razvaljano testo. Pečico segrejemo na 170 °C in pečemo 15 minut. Testo vzamemo iz pečice in ga obložimo z jabolčno mešanico.
- Beljake, sladkor in sol stepemo v trd sneg. Razporedimo ga po pecivu in potresemo s sladkorjem v prahu. Po vrhu naribamo zamrznjeno testo. Pečemo še 15-20 minut. Ohladimo in razrežemo na poljubno velike kose.