
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 20 minut
Pita z beluši: enostavna in zdrava poslastica
Beluši se uvrščajo med najbolj zdravo zelenjavo, saj so vir številnih pomembnih hranilnih snovi, s katerimi lahko oskrbimo svoje telo, ne da bi morali za to zaužiti ogromno kalorij. Kalorična vrednost belušev je namreč nizka, zato so primerna izbira tudi za vse, ki ste na dieti. Beluši poleg tega veljajo za izjemen naravni vir folne kisline, ki je še posebej pomembna za nosečnice oziroma za normalen razvoj ploda.
Sestavine
Navodila za pripravo
- Tofu stresite v večjo skledo in ga pretlačite z vilico. Dodajte mleko in premešajte.
- Nato dodajte še moko in še enkrat dobro premešajte.
- Na koncu v mešanico vsujte še lanena semena, ki ste jih predhodno namočili, nasekljano čebulo in začimbe.
- Z oljem pomažite manjši pekač (po želji lahko uporabite tudi papir za peko) in nanj vlijte pripravljeno maso.
- Beluše prerežite na manjše koščke, začinite jih z malce soli in popra ter jih enakomerno razporedite po masi.
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
- Pito z beluši pecite približno 20 minut ter jo nato razrežite na manjše kose in postrezite.
Predstavljamo vam enostaven recept, ki smo ga poimenovali kar pita z beluši, ki jo lahko postrežete kot prilogo ali pa kot glavno jed, v družbi velike sklede solate iz sezonske zelenjave. Beluši ali šparglji so ena izmed najbolj zdravih pomladnih rastlin, ki popestrijo naše jedilnike. Zdravstvene koristi, ki si jih lahko obetate, če uživate beluše, so še manjše tveganja za srčne bolezni, osteoporozo in različne vrste raka ter boljša prebava.
Add to Favourites