
- Količina: 5
- Čas priprave: 40 minut
- Čas kuhanja: 30 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 5
Pica z beluši in lečo
Pica z beluši in lečo je prava izbira, ko želite pripraviti okusno in bolj zdravo različico te priljubljene jedi.
Sestavine
- TESTO
- polbela moka - 30 dag
- mleko - 0,5 dl, pasteriziranega
- kvas - 1 dag
- med - 1 žlička
- olivno olje - 5 žlic
- NADEV
- beluši - 20
- leča - 2 žlici, kuhane
- šalotka - 5
- olivno olje - 5 žlic
- paradižnikova omaka - 2 žlici
- majaron - po okusu
- parmezan - 5 žlic, nariban
Navodila za pripravo
- Moko večkrat presejemo, prelijemo z vročim mlekom ali vodo in premešamo.
- Dodamo zdrobljen kas, med, olje in ščep soli ter zamesimo mehko testo.
- S kuhalnico ali z rokami ga večkrat obrnemo. Na koncu dodamo toliko moke, da oblikujemo hlebček ali dva, tri.
- Počakamo, da testo še malo vzhaja, nato ga naoljimo, raztegnemo kar med prsti in damo v pekač.
- Posebej v kozico damo za prst vode, narezane beluše, na kolobarje naribano čebulo, olje, paradižnikovo omako, lečo in majaron. Vse skupaj malo pokuhamo, še mlačno polijemo po testu, pretlačimo z vilicami in posujemo s parmezanom.
- Počakamo, da malo vzhaja, nato pokrijemo in postavimo v hladno pečico. Pečemo približno 30 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija. Pet minut pred koncem peke pečico ugasnemo.
Alergeni
Nasvet: Za pripravo testa lahko namesto mleka vzamemo vodo. Testo shranimo v hladilniku, ker se na toplem hitro skisa. Prej ga premažemo z oljem in dobro zapremo. Pred uporabo ga pustimo za nekaj časa na sobni temperaturi, da začne ponovno vzhajati.
Add to Favourites