
- Količina: 2 skodelici (480 ml)
Pašteta iz jajčevcev
Pašteta iz jajčevcev - zdrava vegetarijanska pašteta oziroma namaz, ki si jo lahko pripravite zelo hitro in enostavno.
Sestavine
- ghee - 3 žlice
- jajčevci - 4 skodelice (280 g) olupljenih in grobo nasekljanih
- asafetida - ščep (neobvezno)
- ingver - 1 žlica, sesekljanega, svežega
- začimbna tekočina ali sol - po okusu
- zelena - 1 steblo
- krušne drobtine - ½ skodelice (60 g)
- mandlji - ½ skodelice (70 g), blanširanih in popečenih
- limonin sok - 1 žlica
- lešniki - ½ skodelice (6 g), popečenih
- kremni sir - ¼ skodelice (60 g)
- črni poper - po okusu
Navodila za pripravo
- Segrejemo ghi v široki kozici. Dodamo asafetido in ingver ter pražimo 1 minuto na šibkem ognju. Dodamo zeleno in jajčevce ter poškropimo z začimbno tekočino ali posolimo. Pokrijemo in kuhamo, da se zmehča. Občasno premešamo. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.
- Popečemo krušne drobtine v suhi ponvi ali pečici, da rahlo porjavijo.
- Jajčevce stresemo v multipraktik skupaj z drobtinami, popečenimi oreščki, kravjim ali kozjim sirom in limoninim sokom. Mešamo toliko časa, da postane zmes popolnoma gladka. Dodamo črni poper po okusu in začinimo po potrebi.
Običajno jajčevce pripravimo na olju, vendar pa se z uporabo ghija ta nenavadna pašteta tako po okusu kot po teksturi spremeni v še bolj bogato in slastno jed. Precej stvari je treba popeči (orehe, krušne drobtine, krostine), zato je najpametneje to storiti, še preden zberemo preostale sestavine. Če nameravamo ponuditi pašteto zvečer, nadomestimo kremni sir s pretlačenim avokadom. Postrežemo s krostini ali drugimi krekerji.
Odlična kombinacija bo nastala skupaj s krekerji iz čičerkine moke.
Add to Favourites