
Ohrovtova juha s polento in sezamom
Ohrovtova juha, ki vam bo prečistila telo in duha. Dodali smo tudi polento, posuto s sezamovimi semeni, da bo jed še okusnejša.
Sestavine
- kodrolistni ohrovt - 500 g
- čebula - 1 velika
- česen - 1 strok
- sol
- muškatni orešček
- repično olje
- voda - 1 l
- Dodatek / priloga
- polenta - po okusu
- sezamova semena - žlička
- olje - za peko
Navodila za pripravo
- Na olju zarumenimo čebulo, in dodamo očiščen in narezan kodrolistni ohrovt in očiščen ter na male koščke narezan gomolj zelene, solimo, zalijemo z vodo in kuhamo dobrih 20 minut.
- Nato juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo česen, muškatni orešček.
- Preden damo na krožnik dodamo v toplo juho prah ječmenove trave. Premešamo.
- Postrežemo s kroglicami izdelanimi iz koruznega zdroba in sezamovih semen, ki smo jih popekli v pečici.
Ta ohrovtova juha vas bo nasitila in vam dala nov zagon. Če nimate ideje za zdravo zeleno juhico, morate nujno preizkusiti ta recept.
Add to Favourites