
Njoki z bučnim pestom
Njoki z bučnim pestom
Sestavine
- Njoki
- mehka pirina moka - 100 g
- sol - ščep
- krompir - 100 g
- koruzni škrob - 1 žlica
- riževa smetana - 0,5 dcl
- Pesto
- bučna semena - 50 g (zmeljemo jih v kavnem mlinčku),
- tofu - 50 g
- bučno olje - 0,5 dcl
- sol
- poper
Navodila za pripravo
- Krompir umijemo in olupimo. V večjem loncu ga kuhamo na pokritem, dokler se ne omehča.
- Vzamemo ga iz vode in počakamo, da se nekoliko ohladi. Pretlačimo ga z vilicami ali s pasirnikom. Dodamo smetano in sol. Mešamo in postopoma dodajamo moko. Gnetemo toliko časa, da nastane mehko in prožno testo.
- Na pomokani površini iz testa oblikujemo dolg svaljek, s premerom cca 1,5 cm, nato svaljek razdelimo na manjše 2 cm dolge njoke. Skuhamo jih v slanem kropu. Skuhani pa so takrat, ko priplavajo na površje.
- Pesto: Zmleta bučna semena, bučno olje, sol, poper, tofu zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Pesto segrejemo in dodamo na kuhane njoke in jed je pripravljena.
Njoki z bučnim pestom – zdravo brezmesno kosilo s pridihom prekmusrske kuhinje, ki vam bo zagotovo všeč.
Add to Favourites