
- Količina: 1 pekač
- Čas priprave: 15 minut
- Čas kuhanja: 50 minut
- Količina: 1 pekač
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 1 pekač
Mehiški slani koruzni kolač
Pripravite si okusno zapečen mehiški slani koruzni kolač, ki ga lahko postrežete kot glavno jed ali kot prilogo k okusni omaki.
Sestavine
- čili - 2
- mlada čebula - 6
- olivno olje
- koruza - 350 g, zamrznjene
- petešilj - 2 žlici sesekljanega
- jajca - 2
- kisla smetana - 120 ml
- polenta - 180 g
- pecilni prašek - 2 žlički
- sir čedar - 220 g naribanega
- sol
- črni poper - mleti
- maščoba in ostra bela moka - za pekač
Navodila za pripravo
- Čili in mlado čebulo očistimo in sesekljamo.
- V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in čili in nekaj minut pražimo do zlato rjave barve. Pretresemo v skledo in ohladimo. Dodamo odmrznjeno koruzo in peteršilj. Premešamo.
- Razžvrkljamo jajci, dodamo kislo smetano, premešamo, dodamo še koruzno mešanico in zmešamo v gladko maso. Vmešamo polento s pecilnim praškom, ¾ sira, sol in poper.
- Okrogel pekač (premera 20 cm) namastimo in poprašimo z moko. Testo damo v pekač in potresemo s sirom. Pečemo 35 minut pri 180 stopinjah Celzija, dokler se zlato rjavo ne zapeče.
Alergeni
Add to Favourites