
- Količina: 1 pekač
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 45 minut
- Količina: 1 pekač
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 1 pekač
Makov kolač z jesenskim sadjem
Makov kolač je izvrstna sladica, v kateri lahko porabite tudi jesensko sadje z vašega vrta, seveda pa vas bo očaral s s vojim okusom.
Sestavine
- jajca - 6
- sladkor v prahu - 200 g
- limona - 1
- mak - 300 g mletega
- pšenični zdrob - 6 žlic
- skuta - 250 g pasirane
- vaniljev sladkor - 1 vrečka
- kristalni sladkor - 50 g
- maslo - 50 g
- jabolko - 1 veliko
- hruška - 1 velika
Navodila za pripravo
- Ločimo rumenjake od beljakov. V veliki skledi stepemo 4 rumenjake, sladkor, limonin sok in limonino lupinico. Dodamo mak in štiri žlice zdroba, nato premešamo.
- Beljake stepamo v sneg, dokler se ne začnejo delati rožički, ko odstranimo metlice. ¾ snega nežno vmešamo v makovo mešanico. V drugi skledi zmešamo skuto, preostale rumenjake, vaniljev sladkor, kristalni sladkor in zmehčano maslo. Na koncu nežno vmešamo še preostanek snega in zdroba.
- Na pomaščen pekač razporedimo malo skutnega testa in ga obložimo z rezinami sadja. Prekrijemo s polovico skutnega testa in ponovimo postopek. Nekaj skutnega testa lahko uporabimo, da ustvarimo mrežico. Položimo v segreto pečico (160 stopinj Celzija) in pečemo 45 minut.