
- Količina: 5
- Čas priprave: 1h 20 min
- Čas kuhanja: 15 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 5
Majhni zelenjavni zrezki
Iz divjih špargljev lahko naredimo tudi majhne zelenjavne zrezke, ki bodo zaradi svoje oblike všeč tudi vašim otrokom.
Sestavine
- divji šparglji - 1 pest
- koprive - 1 pest, mladih
- melisa - 1 pest
- mlada čebula - 5
- maslo - košček
- kruh - 5 kosov
- jajca - 4
- parmezan - 5 žlic, nariban
- mandlji - 10
- krušne drobtine - 2 žlici
- olivno olje - 10 žlic
Navodila za pripravo
- Očiščene beluše, koprivo in meliso operemo v topli vodi, odcedimo, narežemo, stresemo v hladno kozico, dolijemo za prst vode, dodamo narezano čebulo in maslo ter malo pokuhamo.
- Nato dodamo še v topli vodi namočeno in ožeto kruhovo sredico, stepena jajca, parmezan, naribane olupljene mandlje in sol. Premešamo in damo za eno uro v hladilnik, da se masa zgosti.
- Oblikujemo majhne zrezke in jih povaljamo v presejanih drobtinah.
- V ogreto ponev vlijemo za prst olja in še v mlačno olje položimo zrezke. Zvišamo temperaturo in jih zlato rumeno opečemo.
- Med peko jih večkrat obrnemo, da se zapečejo tudi po robovih.