
- Količina: 2 osebi
- Čas priprave: 15 minut
- Čas kuhanja: 30 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 2 osebi
Lečna enolončnica s peteršiljem
Če imate radi zelenjavne enoločnčnice, se bo lečna enolončnica večkrat znašla na vašem krožniku, saj je okusna in zdrava jed.
Sestavine
- leča - 300 g
- korenina peteršilja - 200 g
- jajca - 2 trdo kuhani
- čebula - 1
- maslo - 60 g
- navadna moka - 20 g
- kis - 1 žlica
- mleti poper
- sol
- kruhove kocke
- peteršilj
Navodila za pripravo
- Speremo lečo, ki se naj v hladni vodi namaka nekaj ur.
- Olupljen peteršilj narežemo na majhne koščke, združimo z lečo v lonec, napolnjen z vodo, in kuhamo do mehkega. Čebulo prepražimo na vročem olju, dodamo moko in pripravimo prežganje, solimo, popramo, dodamo žlico kisa in razredčimo z vodo.
- Vmešamo v kuhano lečo in peteršilj ter začinimo s soljo in poprom.
- Povrhu potresemo sesekljan peteršilj in postrežemo s kruhovimi kockami.