
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 1h 20 min
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 4 osebe
Krompirjeva pita z listi vinske trte in pekorinom
Odlična krompirjeva pita, kismo jo tokrat pripravili z listi vinske trte in sirom pekorino ter ji dodali kostanj, da boste lahko uživali v jesenskih okusih.
Sestavine
- krompir - 700 g
- sir pekorino - 50 g
- kostanj - 200 g
- beli poper - mleti
- smetana za kuhanje - 200 ml
- portovec - 4 žlice
- maslo - 40 g
- listi vinske trte - 200 g (svežih ali vloženih)
Navodila za pripravo
- Krompir operemo, olupimo in razrežemo na majhne rezine. Stresemo ga v skledo. Dodamo na drobno nariban pekorino in kostanj. Solimo in popramo ter premešamo. Prilijemo smetano za kuhanje in portovec. Premešamo.
- Pekač za pito namažemo z maslom in obložimo z listi vinske trte. Dodamo mešanico krompirja, sira, kostanja in smetane, na nadev pa položimo še eno plast listov vinske trte. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija in pečemo 80 minut. Počakamo, da se ohladi, in postrežemo.