
- Količina: 6 skodelic
- Čas priprave: 15 minut
- Čas kuhanja: 45 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 6
Kremna juha iz bučk z indijskimi oreščki
Ta kremna juha iz bučk je pripravljena z mlekom indijskih oreščkov in zgoščena s pretlačenim rižem (to tehniko je razvila Julia Child, kot nadomestek za prežganje). Za različne okuse uporabimo druge oreščke in druge vrste poletnih buč.Juha je prav tako dobra z zimskimi bučami.
Sestavine
- ghee - ¼ skodelice (855g) ghija ali masla ščepec asafetide (neobvezno)
- zelena - 1 skodelica (110 g), tanko narezane
- bučke - 6 skodelic (700 g), narezane
- zelena paprika - 1/2, narezane
- sol - 1/2 žličke
- dolgozrnati beli riž - 1/3 skodelice (70 g)
- zelenjavna osnova - 2 skodelici (480 ml)
- indijski oreščki - 1 skodelica (200 g), popečenih
- črni poper - po okusu
Navodila za pripravo
- V širokem jušnem loncu raztopimo ghi ali maslo. Dodamo asafetido, bučke, zeleno, papriko in sol. Premešamo, pokrijemo in kuhamo 30 minut na zelo šibkem ognju, da se zelenjava zmehča.
- Medtem ko se zelenjava kuha, v pokriti posodi do mehkega skuhamo riž v zelenjavni osnovi, kar nam bo vzelo približno 15 minut. Postavimo na stran.
- V mešalniku ali multipraktiku zmešamo oreščke z zelenjavno osnovo. Za povsem gladko juho zmes precedimo skozi cedilo, ki smo ga obložili z gazo. Iz krpe iztisnemo vso tekočino.
- V mešalniku zmešamo zelenjavo, riž z jušno mešanico in oreščke z jušno mešanico. Temeljito pretlačimo. Bolj ko je mešanica gladka, lažji bo naslednji korak.
- Na jušni lonec postavimo široko cedilo. Mešanico precedimo tako, da jo s hrbtno stranjo žlice mešamo in stiskamo ob cedilo. Občasno postrgamo spodnji del cedila. Ne preskočimo tega koraka! Bistven je za kremasto teksturo. Na koncu nam bo ostala majhna količina vlaknin, ki se zlahka ločijo od cedila. Zavržemo jih.
- Juho segrejemo na temperaturo za postrežbo. Po potrebi dodamo jušno osnovo. Solimo in popramo po okusu.
RAZLIČICA 2: Pri 4. koraku dodamo malo karijevega praška ali čurne Mahariši ajurvede ali sesekljane sveže dišavnice.