
- Količina: 4
- Čas priprave: 10 minut
- Čas kuhanja: 20 minut
- Količina: 4 krožniki
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 295 kcal
- Serving Size: 4
Juha iz cvetače romanesco
Iz cvetače romanesco si lahko pripravite okusno in krepčilno kremno juho, ki še posebej tekne v zimskih mesecih. Nekateri to vrsto cvetače uporabljajo namesto brokolija, saj ima nekoliko bolj oreškast okus in je bolj kompaktna.
Sestavine
- cvetača romanesco - 1, narezana na cvetke
- por - 1, narezan na kolobarje
- krompir - 1, manjši, narezan na koščke
- sol
- poper
- muškatni orešček
- zelenjavna jušna osnova - 1 liter (lahko tudi voda)
- olivno olje - za ponev (izberite drugo, če ste alergični)
Navodila za pripravo
- Na olju prepražimo por, da malo postekleni. Dodamo krompir in cvetačo ter še malo popražimo.
- Zalijemo z jušno osnovo in začinimo. Kuhamo približno 20 minut, da se zelenjava lepo zmehča.
- Juho spasiramo do gladkega in po potrebi še dodatno začinimo.
- Postrežemo v skodelice in po želji po vrhu naribamo še malo muškatnega oreščka.
Alergeni
Add to Favourites