
- Čas priprave: 15 minut
- Čas kuhanja: 45 minut
Jajčevci na žaru s česnom in paradižnikom
Jajčevci na žaru so priljubljena jed še posebej v poletnih mesecih, ko želimo pripraviti bolj zdrave obroke ali brezmesne obroke na pikniku ali domačem žaru.
Sestavine
- jajčevci - 4
- paradižnik - 4-5
- oljčno olje - 4 žlice
- čebula - 1
- limonin sok - 1 čajna žlička
- sol - ščepec
- poper - ščepec, sveže mlet
- bazilika - sveži listi
Navodila za pripravo
- Položite jajčevce na žar in jih počasi pecite 20–30 minut, dokler niso mehki v notranjosti.
- Olupljeno čebulo, poparjen olupljen paradižnik in olupljen česen dajte v posodo za žar in pecite 10–15 minut.
- Nato narežite paradižnike, jih preložite v skledo skupaj s sesekljano čebulo in česnom, dodajte olje, sol in poper.
- Dodajte limonin sok, sesekljano baziliko in premešajte.
- Razrežite jajčevce po dolžini in jih napolnite s pripravljenimi paradižniki.
Alergeni
Jajčevci so »vijolična zaščita celic«, polni vitaminov, mineralov in vlaknin, ki lahko pomagajo pri zniževanju holesterola in uravnavanju telesne teže. Jajčevci na žaru vas bodo razvajali na krožniku predvsem v poletnih dneh.
Add to Favourites
Jajčevci na žaru so izvrstna alternativa za tiste, ki ne jedo mesa, razveselili pa se jih bodo tudi ostali.