
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 10 minut
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 1428 kJ/341 kcal
- Serving Size: 4 osebe
Humus s čemažem in pečenimi zelenimi beluši
Če želite zdravo zeleno kosilo, pripravite humus s čemažem in pečenimi zelenimi beluši. Če imate radi pomladne rastline kot so beluši oziroma šparglji in čemaž, ki so v tem receptu celo združeni, morate tole jed zagotovo preizkusiti.
Sestavine
- Humus
- čičerika - 400 g kuhane (lahko iz pločevinke)
- čemaž - 80 g
- tahini (sezamova pasta) - 3 žlice
- olivno olje - 80 ml
- sol
- črni poper - mleti
- limonin sok - 1 limone
- Pečeni zeleni beluši
- zeleni beluši - 400 g
- moka - 3 žlice
- jajca - 2
- krušne drobtine - 4 žlice
- olje - za cvrtje
Navodila za pripravo
- Čičeriko odcedimo. Nekaj zrn prihranimo za okrasitev, ostalo pa stresemo v mešalnik , dodamo čemaž, sezamovo pasto in zmešamo. Postopno dodajamo olivno olje in mešamo, da dobimo gladko zmes. Začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom.
- Belušem odstranimo olesenele dele. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah. V vročem olju jih cvremo približno 4 minute, da se zlatorjavo zapečejo. Položimo jih na papirnate brisače, da odstranimo odvečno olje. Postrežemo jih s humusom in okrasimo z zrni čičerike. Pokapljamo z olivnim oljem.