
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 10 minut
- Čas kuhanja: 35 minut
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 2414 kJ/577 kcal
- Serving Size: 4 osebe
Gobova rižota
Gobova rižota je pri nas priljubljena jed, še posebej, ko je tukaj sezona nabiranja gob. Po navadi si jo pripravimo z lisičkami ali jurčki.
Sestavine
- čebula - 1 manjša
- olivno olje - 2 žlici
- riž - 400 g
- gobe - 250 g
- česen - 2 stroka
- zelenjavna juha - 1000 ml
- sol
- kokosovo maslo - 50 g
- parmezan - 40 g naribanega
- timijan - za okras
Navodila za pripravo
- Čebulo olupite, nasekljajte in prepražite v globoki ponvi z olivnim oljem. Dodate opran riž in na kratko prepražite. Dodamo gobe, olupljen in nasekljan česen, sol in pražite približno 5 minut.
- V loncu zavrete juho. Juho dodamo v globoko ponev, da se ves riž namoči. Premešate in kuhate približno 15-20 minut, po potrebi dodajate juho, če prehitro izhlapi.
- Rižoto vzemite s štedilnika, dodajte maslo in parmezan. Postrezite okrašeno z listi timijana.
Alergeni
Add to Favourites