
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 40 minut
- Čas kuhanja: 40 minut
Gobova lazanja
Gobova lazanja je malo drugačna, kot smo jo navajeni, vendar nič manj okusna. Ko jo boste enkrat pripravili, se bo na vašem jedilniku znašla večkrat.
Sestavine
- gobe - 800 g, jurčki, šampinjoni ...
- sol
- maslo - 50 g
- večnamenska moka - 60 g
- mleko - 500 ml
- jušna osnova - 1 jušna žlica, gobova ali zelenjavna
- beli poper - mleti
- sir - 250 g, nariban
- testo za lazanje - 9 lističev
- maščoba za pekač
Navodila za pripravo
- Očistite gobe, jih narežite in oplaknite. V dobro osoljeni vodi jih prevrite skoraj do mehkega, odcedite in pustite, da voda odteče. Nekaj gob prihranite za dekoracijo na koncu.
- Pripravite lahko prežganje iz masla in moke. Odstavite z ognja, dodajte hladno mleko in stepite do gladkega. Dodajte gobovo ali zelenjavno jušno osnovo in počasi kuhajte, dokler se ne zgosti. Solite in poprajte.
- Z maslom namastite skledo ali ponev za peko (24 x 16 cm). Vlijte vanjo 1/4 bešamela, dobro razmažite in pokrijte s 3 rezinami lazanje. Razmažite naslednjo 1/4 bešamela, pokrijte s 1/2 gob, potresite povrh 100 g sira, prekrijte s 3 rezinami lazanje in 1/4 bešamela. Ponovite še enkrat, dokler ne porabite vsega, in potresite s preostalim naribanim sirom.
- Pecite 40 minut pri 200 °C. Razdelite na porcije, obložite z gobami in postrezite.
Alergeni
Add to Favourites