
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 50 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 4 osebe
Fižolova juha (enolončnica) po receptu naših babic
Fižolova juha, tista, ki jo pripravijo babice, je po navadi najbolj okusna. Sicer pa je to jed, ki ni zahtevna za pripravo in ne vsebuje veliko sestavin.
Sestavine
- fižol - 500 g
- čebula - 2
- česen - 3 stroki
- korenje - 3
- zelena - 2 stebli
- paradižnikova mezga - 1 žlica
- olivno olje - 2 žlici
- črni poper
- sol
Navodila za pripravo
- Fižol čez noč namočite v vodi. Odcedite ga in ga vsujte v svežo vodo ter jo zavrite.
- Dodajte nasekljano čebulo, korenje, česen, zeleno ter olivno olje. Po okusu začinite s soljo in poprom ter kuhajte, dokler se vse sestavine ne zmehčajo.
- Nato dodajte še paradižnikovo mezgo in puste, da ob mešanju še nekaj časa vre.