
- Čas priprave: 10 minut
- Čas kuhanja: 10 minut
- Količina: 4 osebe
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 4 osebe
Domači fižolov namaz
Preizkusite domači fižolov namaz, ki si ga lahko pripravite tudi za zajtrk. Pri pripravi vam lahko pomagajo najmlajši.
Sestavine
- češnjev paradižnik - 6
- olivno olje - 1 čajna žlička
- sol
- črni poper - mleti
- beli fižol - 400 g kuhanega belega fižola ali 1 pločevinka steriliziranega belega fižola
- limona - 1
- majaron - 1 vejica
Navodila za pripravo
- Paradižnike prerežemo na pol in položimo na pekač. Rahlo jih poškropimo z oljem, solimo, popramo in pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija, približno 8 minut.
- Odcedimo fižol in ga grobo zmešamo ali pretlačimo z vilicami. Naribamo limonino lupinico (1/2 čajne žličke), nato iz limone iztisnemo sok. Majaron razrežemo na koščke.
- Majaron, limonino lupinico in limonin sok vmešamo v pretlačen fižol. Po potrebi dodamo sol in poper. Namažemo na kruh po izbiri in okrasimo s pečenim paradižnikom.