
- Količina: 4 kozarci (po 500 ml)
- Čas priprave: 20 minut
- Čas kuhanja: 60 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 4 kozarci
Domača paradižnikova omaka
Ni boljšega preliva za testenine, kot je domača paradižnikova omaka! Preverite, kako jo lahko enostavno pripravite tudi sami.
Sestavine
- paradižnik - 2 kg
- čebula - 4 velike
- česen - 8 strokov
- olivno olje - 6 žlic
- sol - po okusu
- črni poper - mleti, po okusu
- sladkor - po okusu
Navodila za pripravo
- Paradižnike operemo. Z ostrim nožem v dno (nasproti peclja) plitko zarežemo kožo v obliki črke X. Za približno 10 sekund jih položimo v vrelo vodo (ali dokler prerezana koža ne začne odstopati), nato pa jih takoj prestavimo v mrzlo vodo in pustimo, da se ohladijo. Odstranimo kožo in jih razrežemo.
- Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in zlato prepražimo čebulo. Dodamo paradižnik in česen. Nežno dušimo 40 minut, dokler se omaka ne zgosti. Začinimo s soljo, poprom in sladkorjem.
- Z zajemalko naložimo omako v čiste kozarce in jih 20 minut steriliziramo pri 85 stopinjah Celzija. Omako lahko postrežemo s testeninami.