
- Količina: 4 osebe
- Čas priprave: 10 minut
- Čas kuhanja: 30 minut
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 865 kJ/207 kcal
- Serving Size: 4 osebe
Domača mineštra s fižolom
Okusna domača mineštra s fižolom vas bo vrnila v čas, ko je babica kuhala kosilo in je dišalo po celi hiši in ste komaj čakali, da bo na mizi.
Sestavine
- korenje - 2
- zelena - 3 stebla
- čebula - 1
- olivno olje - 3 žlice
- paradižnikova omaka - 1 liter
- zelenjavna jušna osnova - 400 g, sesekljanih
- sol
- testenine - 80 g, polžkov
- ohrovt - 50 g
- beli fižol - 100 g
- bazilika - za dekoracijo
Navodila za pripravo
- Operite korenje in zeleno ter ju nasekljajte na majhne koščke. Na koncu nasekljajte še čebulo. Segrejte olje v loncu in popražite zelenjavo in čebulo toliko, da nekoliko porumeni.
- Dodajte paradižnikovo omako in dobro premešajte. Dodajte zelenjavno juho in nasekljane paradižnike. Posolite in počakajte da zavre. Vmes nekajkrat premešajte, da se sestavine ne primejo na dno posode.
- Ko mineštra zavre, dodate še testenine, po 7 minutah pa še koščke ohrovta in fižol. Mineštra naj vre še 2 minuti, da se testenine zmehčajo.
- Dekorirajte z baziliko in postrezite s kosom domačega hrustljavega kruha.
Alergeni
Add to Favourites