
- Količina: 1 hlebec
- Čas priprave: 1h 30 min
- Čas kuhanja: 50 minut
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 1 hlebec
Domač pirin kruh s semeni
Poznate občutek, ko po kuhinji zadiši po domačem kruhu? Če pa je to pirin kruh s semeni, ki je še bolj zdrav, še toliko bolje.
Sestavine
- pirima moka (ponozrnata) - 500 g
- suhi kvas - 1 vrečka
- mlačna voda - 5 dcl
- sladkor - 1/2 čajne žličke
- sol - 1 čajna žlička
- mešana semena - pest
- olivno olje - 2 jedilni žlici
Navodila za pripravo
- Moki primešamo suhi kvas in sladkor, dodamo semena, sol, vodo in olje ter vse skupaj temeljito premešamo. Masa je precej redka, zato testo »gnetemo« s kuhalnico.
- Ko testo postane gladko in se začnejo delati večji zračni mehurčki, ga damo na toplo vzhajat za eno uro. Testo prelijemo v model in ga pečemo pri 180–200 stopinjah Celzija približno 50 minut.