
- Čas priprave: 40 minut
- Čas kuhanja: 10 minut
- Količina: 4 osebe
Nutrition facts (per portion)
- Serving Size: 4 osebe
Čemaževi cmoki
Naberite čemaž in si iz njega pripravite čemaževe cmoke. So zdravi, okusni, pa še lepo izgledajo na križniku 🙂 Čemaževi smoki so lahko tudi odlična priloga številnim jedem. Preizkusite pa tudi njoke iz kopriv.
Navodila za pripravo
- Čemaž očistimo, operemo, temeljito posušimo, listom porežemo peclje, nazadnje pa liste z jajci gladko razmešamo v električnem mešalniku.
- Moko presejemo v skledo. Dodamo čemaževo zmes, 1,5 decilitra vode in žličko soli, nato pa z električnim ročnim mešalnikom stepamo toliko časa, da dobimo gladko testo. Počiva naj 30 minut.
- Testo s pomočjo dveh žličk oblikujemo v cmočke in jih polagamo v blago kipečo vodo.
- Kuhamo jih toliko časa, da priplavajo na površje. Kuhane cmočke odcedimo. V ponvi segrejemo maslo, na katero stresemo odcejene žličnike.
- Nanje nastrgamo malo sira, da se ta stopi.