
- Količina: za pekač 20 x 20 cm
Bučne rezine z orehi
Bučne rezine z orehi so zdrava sladica, preprosta za pripravo in okusna za naše brbončice 🙂 Ko jih boste enkrat poskusili, si jih boste pripravili večkrat.
Sestavine
- Sestavine za biskvit
- kamutova ali pirina moka - 200 g, polnovredne
- pire iz buč - 200 g
- banane - 2 zelo zreli (lahko nadomestimo tudi z 2 dcl nesladkane jabolčne čežane)
- datlji - 120 g
- orehi - 150 g, grobo sesekljanih
- vanilija - noževa konica, mlete ali zrna stroka
- cimet - 1/2 čajne žličke
- soda bikarbona - 1/2 čajne žličke
- Sestavine za čokoladni preliv
- rastlinsko mleko - 0,3 dcl
- presni kakav v prahu - 2 jušni žlici
- kokosov sladkor - 2 jušni žlici (ali datljeve paste)
Navodila za pripravo
- Bučo spečemo v pečici ali jo podušimo na malo vode, da dobimo bučni pire.
- Čez suhe datlje prelijemo toliko vode, da so prekriti, in jih pustimo namakati vsaj pol ure. Ko se nekoliko zmehčajo, jih zmeljemo v multipraktiku ali blenderju, da dobimo datljevo pasto. Vode, v kateri so se namakali, ne odlivamo, ampak jo zmeljemo skupaj z datlji.
- Za testo zmešamo najprej suhe sestavine, nato dodamo še mokre sestavine; bučni pire, datljevo pasto in banane, ki smo jih zmečkali z vilicami, ter dobro premeš
- Pečemo pri 180 stopinjah Celzija od 35 do 45 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se nekoliko ohladi, vmes pripravimo čokoladni preliv.
- Za čokoladni preliv nekoliko segrejemo rastlinsko mleko ter mu dodamo kakovosten kakav v prahu. Po želji sladkamo s kokosovim sladkorjem ali datljevo pasto, ki jo pripravimo iz datljev, po istem postopku kot pri biskvitu.
Brezgrešne sladice so preproste in zdrave sladice, s katerimi se lahko sladkamo brez slabe vesti. Recepti so sestavljeni iz večinoma lokalnih, nam znanih in dostopnih sestavin. Njihova priprava je preprosta in ne zahteva veliko našega časa.
Add to Favourites